Litterære og
sceniske tekster

1980: Xroc
Denne humoristiske science fiction-roman er i virkeligheden en sammenhægtning af fem noveller om det ikke-jordiske væsen Xroc, skrevet i årene 1976-1980. Den endelige illustrerede udgave (93 sider) blev udgivet på alternativ-forlaget UtopiA. Jeg er selv i besiddelse af restoplaget og interesserede kan bestille et signeret eksemplar ved at sende mig en mail. Pris kr. 80 + porto.
 
1980: Ordkanonerne fra Beta 5
Denne novelle blev skrevet til en konkurrence, hvorfra de ti bedste noveller (inklusiv denne) blev udgivet i antologien "Elverhøj Retur". Året efter modtog den faktisk Science Fiction Cirklens pris som årets bedste danske science fiction novelle (det skal i sandhedens interesse bemærkes at konkurrencen var til at overse). Nogle få år senere skrev jeg den lidt om (men den skal naturligvis stadig ses i lyset af den tids politiske situation). Den omskrevne version har aldrig været offentliggjort før nu! Læs hele novellen.

1988: Blok C
Oprindelig skulle det have været en roman, men da det ikke lykkedes mig at få den udgivet på et "rigtigt" forlag, skrev jeg den om til et skuespil, som - efter flere års forarbejde - blev opført på Nedergadeteatret i 1988. Det var en stærkt eksperimenterende science fiction-fortælling hvor næsten halvdelen af handlingen bestod af film som var integreret i skuespillet. Hovedrolle-indehaveren (Ellen Miriam Pedersen) - som ses på billedet til venstre - optrådte f.eks. kun på film!
Stykket var vist ikke så ringe endda, det sikrede mig i hvert fald en pæn klat penge fra kulturministeriet, af den pulje der uddeles til ny dansk dramatik.

1990: Sirenerne på Titan
Dette var en dramatisering af Kort Vonneguts roman "The Sirens of Titan". Den blev opført på Nedergadeteatret, hvor den blev instrueret af Palle Juul Holm (www.bernhard-ribbeck.dk) og havde original underlægningsmusik komponeret af Carsten Poulsen. Det lykkedes mig at skaffe rettigheder til dramatiseringen fra Vonneguts amerikanske forlægger, men kun til denne specifikke opsætning.
Fotos fra forestillingen.

1999: Askepot på afveje
Dette skuespil blev oprindelig skrevet som skolekomedie til en 7. klasse på Lumby Skole. Det blev senere (i år 2000) opført på Nedergadeteatret. Siden da har det også været spillet som skolekomedie både på Fyn, i Jylland og på Bornholm. Rettighederne til at spille stykket kan indhentes ved direkte henvendelse til mig. Bare send mig en mail, så finder vi ud af det. Fotos fra opsætningen på Nedergadeteatret. --> Download og læs hele skuespillet (rtf-format - højreklik linket og vælg 'Gem som').

Faglitterære produktioner (fanzines og lign.)
Fra 1977 og frem til 1984 producerede jeg med mellemrum en stribe såkaldte fanzines (fan-magasiner) i relation til science fiction-genren. Det startede med et meget personligt blad kaldet Balthazar, hvor jeg skrev om stort set alt mellem himmel jord. Jeg nåede at lave 11 numre. Fra 1980 til 1983 udgav jeg det lidt mere seriøse Fansinet, som indeholdt både noveller, artikler, anmeldelser m.m., og som nåede at udkomme i 9 numre. I 1983 var jeg desuden sammen med Ellen Miriam Pedersen gæsteredaktør på Science Fiction Cirklens semiprofessionelle blad Proxima, på et nummer der var koncentreret omkring science fiction for børn og unge. Denne fase af mit liv sluttede med, at jeg i 1984 sammen med Klaus Johansen (www.listemageren.dk) udgav et blad på 144 sider kaldet Fynzine.
 

2008-02-21 17:49:26

...