Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for november, 2009

Min “antijulekalender”

Jeg har besluttet mig til - i anledning af julemåneden - at skrive en hel masse der ikke har noget med jul at gøre!
Ikke at jeg har tænkt mig at stoppe mine kronologiske rejseberetninger. Tværtimod! Fra og med d. 1. til og med d. 24. december vil der komme en lille historie hver eneste dag. [...]

Read Full Post »

1977 - Poker i Las Vegas

Et inferno af lys og lyd.
Hele vejen ned af den lange hovedgade ”The Strip” ligger det ene glitrende casino efter det andet.

Tusinder og atter tusinder af silverdollars strømmer hvert sekund gennem de snurrende spillautomater. Og er man heldig og vinder den store pulje kan man køre hjem i en bil som denne:

Las Vegas 1977.
Man kan [...]

Read Full Post »

Noget der har irriteret mig i USA, er at amerikanerne stort set ikke har opdaget, at der noget der hedder kollektiv trafik.
Personligt hader jeg biler. Ikke kun ud fra et ideologisk synspunkt om forurening og ulykker, men jeg har simpelthen ikke lyst til at styre sådan et monstrum, og da mine rejseudgifter gør at jeg [...]

Read Full Post »

1977 - USA på godt og ondt

Da jeg for første gang vovede at tage på en længere individuel rejse uden for Europa, faldt valget på USA. Ret naturligt måske. Folk snakkede (en slags) engelsk og var kulturelt set ikke helt forskellige fra Europa.
De fleste har nok nogle mere eller mindre fasttømrede idéer om amerikanere. På den positive side: Mere umiddelbare og [...]

Read Full Post »

Nytårsaften kan jo tit ende i både sjov og ballade. Det sidste oplevede jeg i høj grad ved et hotel på Sri Lanka nytårsaften 1976.
Vi havde været rundt forskellige steder på øen ugen i forvejen, og havde set templer, enorme Buddhastatuer, som dette i Pollunaruwa,

smukke klippemalerier som dette i Sigriya,

underbetalte teplukkende tamiler,

og meget andet.
Og for [...]

Read Full Post »

1976 - Den spyttende cobra

Jeg vil først lige understrege, at den manglende kvalitet af de billeder som bringes i dette indlæg, skyldes at der en tale om pluk fra smalfilm som senere er overspillet til video og nu affotograferet fra videoen!
Jeg befinder mig på en lodge i Masai Mara (den del af Serengeti-sletterne som strækker sig ind i Kenya). [...]

Read Full Post »

1976 - den forsvunde gruppe

I 70erne hvor grupperejser stadig var min vante rejseform, forventede jeg naturligvis - når jeg mødte op i lufthavnen - straks at finde det selskab jeg skulle rejse med.
Stor var derfor min overraskelse, da jeg i sommeren 76 skulle på en fotosafari og overhovedet ikke kunne finde nogen af de andre formodede deltagere!
Jeg fik ringet [...]

Read Full Post »

1976 - Masai!

Efter utallige opfordringer (mindst én i hvert fald.. ), har jeg alligevel besluttet mig for at skrive lidt om mine oplevelser i Østafrika i 1976. Jeg deler det op i tre dele:
1. Lidt om Masaierne (en historie der nok så meget er fra 1972)
2. Lidt løst plidder-pladder
3. Den spyttende cobra.
- og jeg vil sørge [...]

Read Full Post »

(ikke engang) kvartvejs-status

Da jeg besluttede mig for beskrive mine rejseoplevelser - startende forfra i mit rejseliv, vidste jeg dårligt hvad det var jeg gik ind til. Jeg behøver selvfølgelig ikke at føle mig forpligtet til at gennemføre, men jeg har svært ved ikke at fuldføre når jeg sætter noget i gang.
Jeg startede med år 1972 og er [...]

Read Full Post »

Jeg er - på mine mange rejser - utallige gange forsøgt bestjålet, og ind imellem er det lykkedes for en lommetyv at snuppe enten min tegnebog (med et mindre beløb) eller løse penge som jeg har haft i lommen, - og kameraer har jeg fået stjålet flere gange. Den slags kan det være svært at [...]

Read Full Post »

Older Posts »