Feed on
Posts
Comments

Category Archive for 'mad'

Burj al Arab i Dubai er blevet kaldt verdens eneste syvstjernede hotel. Rent officielt katagoriserer man dog - mig bekendt - ikke nogen hoteller med mere end 5 stjerner. Men Burj al Arab er under alle omstændigheder noget helt for sig selv.
Første gang jeg var i Dubai - for ca. 10 år siden - ville [...]

Read Full Post »

Tuvalu er en lille østat i Stillehavet som kun bebos af 12. 000 indbyggere.
Jeg ankom dertil med fly fra Tarawa i Kiribati (også en østat). Vi var 8 mennesker ombord. Da vi nærmer os, ser jeg Funafuti, Tuvalus hovedatol, ligge udstrakt som en tynd hvidgrøn stribe midt i det blå ocean, bøjet og lidt tykkere [...]

Read Full Post »

Beklager, men denne historie har karakter af tragedie.

Nauru – som ligger midt ude i Stillehavet - er verdens besynderligste nation. Med sine 13.000 indbyggere og kun 20 kvadratkilometer er det en af verdens absolut mindste nationer. Det har været et rigt men ikke særlig sundt land at leve i.
Da jeg besøgte det 1983 var bruttonationalproduktet [...]

Read Full Post »

Først nogle få uger før jeg drog afsted mod Afrika, blev jeg klar over, at det var muligt - uden de store problemer - at komme ind i det sydlige Sudan.
Jeg havde ellers fået tudet ørerne fulde af, at danskere - på grund af muhammedtegninger - ikke kunne få indrejsetilladelse til Sudan.
Men hvad det sydlige [...]

Read Full Post »

Hermed den sidste af mine historier fra Afrika anno 1986. Den er fra Zimbabwe, og jeg har bragt den en gang tidligere, men her serverer jeg den i en lettere redigeret version.
Man kunne dengang stadig mærke reminiscenser af apartheidtiden, selv om Mugabe var kommet til magten. (Til gengæld havde samme Mugabe endnu ikke nået at [...]

Read Full Post »

BJARNES KALENDER “LÃ…GE” nr. 16
Da jeg gik i land i Yokohama…

måtte jeg sige farvel til Roswitha. Hun blev hentet af en veninde hun skulle besøge, og jeg så hende aldrig mere.
Japan virkede lidt overvældende på mig. Alle de mange mennesker og alle de underlige skilte og bannere, som jeg overhovedet ikke kunne forstå.

Den første [...]

Read Full Post »

BJARNES KALENDER “LÃ…GE” nr. 2
Hun er sulten. Jeg giver hende et måltid mad, som hun får bragt op på værelset. Hun får ikke spist ret meget. Det er for er stærkt, siger hun. Jeg smager selv på det og må give hende ret. Thailandsk mad er som oftest stærkt krydret, og selv for en lokal [...]

Read Full Post »

go - go - go-rilla

Hov! Hva’ nu?

Skal jeg være mere vild? siger du   (Should I turn wild?)

Er du sikker på det?   (Are you sure?)

Ja, ja.. Det må jeg så lige tænke lidt over.   (Have to think about it)

Det er bestemt ikke nemt at afgøre  (It’s sure not easy to decide)

Ok da, men jeg skal lige strække lidt [...]

Read Full Post »

Salaten bliver født

I aften er der forpremiere pÃ¥ vores (Nedergadeteatrets) opsætning af Dario Fo - stykket “Vi betaler ikke!” 
Her afsløres det hvad det er damerne har gemt i/på maven! 

Read Full Post »

Gensyn med fortiden - gamle elever

En flok ikke helt unge mennesker havde i går indfundet sig på Lumby Skole, for at fejre deres 25 års jubilæum fra de gik ud af 10. klasse. Det er næsten ikke til at holde ud at tænke på at jeg selv var klasselærer for disse personer - ikke i 10. klasse - men [...]

Read Full Post »

Older Posts »