Templerne ved Angkor                      I Khmer-rigets storhedstid, tilbage i 1200-tallet boede der omkring en million mennesker i Angkor-område som er be-liggende i den nordlige del af det nuværende Cambodia. Det er langt flere end der boede i nogen af de europæiske byer. Muligvis var det dengang verdens største by.

Alligevel forsvandt byen i glemsel og blev overgroet af jungle. Først da den franske arkæolog Henri Mouhout kom forbi  omkring 1860 begyndte der er ske noget, så templerne kom frem i dagens lys igen.

Det største og mest berømte af templerne er Angkor Vat, som man ser en lille smule af på det øverste billede. Dette tempel, som er verdens største, stammer fra 1100-tallet og er i sin udformning præget af overgangen fra hin-duisme til buddhisme.
Angkor Wat er omgivet af en ydre mur som er 1 km på hvar led.

På det midterste billede ses Bayon-templet som ligger i midten af Angkor Thom komplekset fra 1200-tallet. Det er et område som er 3 km på hver led, og inden for hvilke der ligger - og specielt har ligget - adskillige templer. Angkor Thom er specielt bemærkelses-værdig på grund af de kæmpemæssige buddha-ansiger som præger bl.a. Bayon-templet, og ikke mindst murene omkring Angkot Thom. .

Også uden for Ankor Wat og Angkor Thom er der et utal af templer.  Det samlede tempelområde er på ca. 80 kv.km.

Et af de mere bemærkelseværdige af disse templer er det overgroede Ta Prom tempel, som ses på det nederste billede. 
OVERSIGT

2008-02-21 17:49:36

...