MINE FOREDRAG:
 

1.   Verdens vidundere
2.   At leve er at rejse
3.   At rejse på egen hånd
4.   Hvorfor rejse ud i verden?
5.   At rejse i Afrika
6.   Etiopien - et fantastisk rejseland
7.   Det indiske subkontinent
8.   Kina - før og nu
9.   Nordkorea, betonkommunismens sidste bastion
10. Sydamerika på kryds og tværs
11. Australien og New Zealand på kryds og tværs
12. Stillehavets hemmeligheder
13. Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

   Ud over de nævnte foredrag er jeg naturligvis også i stand til - hvis det ønskes - at holde foredrag om en række andre lande eller områder. Ved at klikke ind på de enkelte lande jeg har besøgt eller ved at klikke ind på min oversigt er det muligt at få en idé om hvor meget jeg kan fortælle om et bestemt land
  Men ellers vil jeg nok mene, at min største force ligger i at kunne beskrive verdens mangfoldighed, og derfor har jeg i mange af mine  foredrag koncentreret mig om de lidt større perspektiver, samt om selve oplevelsen i det at rejse - både på den ene og den anden måde.
  Prisen på de enkelte foredrag aftales med mig. Send mig en mail på bjarne.lund@webspeed.dk og jeg giver et tilbud.
 
1. Verdens vidundere
Efter en kort gennemgang af oldtidens 7 vidundere og hvad der er tilbage af dem, kommenterer jeg de forsøg der for nylig har været gjort på at udnævne 7 vidundere – både hvad angår kultur og natur - set udfra nutidens briller.
Derefter beskriver jeg, hvad jeg selv synes er verdens vidundere!
I foredraget indgår digitalfotos
 
2. At leve er at rejse
Livet er en rejse i sig selv, en rejse i tid og rum. Men hvorfor indskrænke rummet? Hvorfor ikke søge afkrogene?
Dette foredrag – som delvist er underbygget af billedmateriale – prøver at give nogle glimt af, hvad det er der kan gøre det så fantastisk at rejse. Foredraget bygger mest på mindeværdige og pudsige episoder fra mange forskellige egne af vor klode.
3. At rejse på egen hånd
Et humoristisk foredrag uden billedmateriale hvor jeg koncentrer mig om de gode historier, samtidig med at jeg giver gode råd og vejledning til hvordan man rejser i de mere vanskelige dele af verden. Eksempler på helt specielle situationer som jeg har oplevet rundt omkring på kloden, og hvordan jeg måttet forholde mig til dem.
4. Hvorfor rejse ud i verden?
Dette foredrag er enten helt uden eller understøttet af et yderst begrænset billedmateriale, og ligner på mange måder foredraget ”At rejse på egen hånd”(se denne), men uden de belærende kommentarer. Foredraget er decideret showpræget

5. At rejse i Afrika  
Et rejse i Afrika er altid en udfordring. En ting kan man dog være sikker på: En rejse dertil går aldrig som planlagt! Men netop det uventede er ofte med til at gøre rejsen helt uforglemmelig.
Dette foredrag bygger mest disse på uventede og mindeværdige oplevelser, men kommer også ind på kontinentets fascinerende dyreliv. Foredraget veksler mellem ren ”historiefortælling” og fortællinger som underbygges af mit billedmateriale (dias eller digital) 
6. Etiopen - et fantastisk rejseland
De fleste kender Etiopien som et fattigt og problemfyldt land. Kun de færreste er klar over, at det - kulturelt set - er en af de mest spændende nationer i verden.  Landet har desuden et varieret udbud af spændende attraktioner, og er derfor på mange måder et særdeles berigende land at besøge!   Foredraget underbygges af dias (helst) eller digitale billeder.
7. Det indiske subkontinent
Det siges at Indien er et land som man enten elsker eller hader. Personligt må jeg sige at jeg både elsker og hader landet.  Jeg elsker det for dets utroligt mange facetter, og jeg hader det fordi man aldrig kan bevæge sig rundt i gaderne uden at blive forstyrret ustandselig. I dette foredrag indgår billeder fra nogle af de mest interessante områder i Indien og i de omkringliggende lande, samtidig med at jeg forsøger at trænge lidt ind i den indiske ”folkesjæl”. I foredraget indgår dias eller digitalbilleder fra ikke blot Indien men også Nepal, Bhutan, Pakistan, Bangladesh og Sri Lanka.
8. Kina - før og nu
Første gang jeg var I Kina var i 1977 og da var landet stadig præget af Mao-tiden. Jeg har været der flere gange siden, og har kunnet følge den utrolige udvikling som landet har gennemgået. Et foredrag underbygget af dias og/eller digitale fotos.
9. Nordkorea, betonkommunismens sidste bastion
Intet land i verden er så anderledes alt muligt andet end netop Nordkorea. Meget af det der sker i landet kan virke fuldstændigt absurd på os. Dette diasforedrag – som stammer fra et besøg i 2002 -viser alt det som nordkoreanerne er så stolte af, og alt det som vi andre undrer os så gevaldig meget over!   
10. Sydamerika på kryds og tværs
Et foredrag som mest af alt bygger på en længere rejse gennem kontinentet i 2006, men også på tidlige besøg. Spændende mennesker, pudsige oplevelse og betagende attraktioner bærer dette foredrag som understøttes af digitalfotos.  
11. Australien og New Zealand på kryds og tværs
New Zealand bedømmes af mange som det smukkeste land i verden, En betragtning jeg ikke kan være uenig i, men Australien har bestemt også sine helt specielle attraktioner. Dette foredrag som underbygges af digitalbilleder, kommer rundt i snart sagt alle afkroge af disse to nationer, selv til yderpunkter som Christmas og Cocos Islands i Indiske Ocean samt Chatham Island i Stillehavet.
12. Oceaniens hemmeligheder
Hawaii, Fiji, Samoa og Cook Islands er kendte turistdestinationer, men Stillehavsområdet byder på langt mere end det. Nationer som Nauru, Tuvalu, Kiribati og Mikronesien kender de færrest til, men alle har de sit at byde på, og alle indgår de i dette diasforedrag, som desuden kommer ind på spændende kulturer lige fra Papua Ny Guinea til Påskeøen
13. Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne
Dette foredrag beskriver en rejse som ikke bare går til ”det syvende kontinent” med dets fantastiske islandskaber, men også til Falklandsøerne og South Georgia. Ikke mindst sidstnævnte har et fascinerende dyreliv – med millioner af pingviner samt søelefanter og pelssæler mm. – som kun de færreste kender til. Foredraget er understøttet af videoklip og digitalfotos.
email
© 2004 Bjarne Lund-Jensen

FORSIDEN

2009-10-12 23:37:55
...